HATAY / ALTINÖZÜ - Şehit Rasim Kalay Ortaokulu

KAMBERLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET UYGULAMASI

KOMİSYON TUTANAĞI

Okul yönetimi ve okul aile birliği koordinatörlüğünde, 27 Kasım 2012 tarih ve 28480 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 25 Temmuz 2013 tarihinde değişen Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik ile Milli Eğitim Bakanlığının 28.08.2013 tarih ve 2013/24 sayılı Öğrenci Okul Kılık Kıyafetleri konulu genelgesi hükümleri çerçevesinde 13-17 Ekim 2016 tarihlerinde okulumuzda öğrenci kılık ve kıyafet  tercihini belirlemek amacıyla velilerimize anket formu gönderilerek veli anketi düzenlenmiştir.

Yapılan ankette 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren geçerli ve 4 yıl süreli öğrenci kılık ve kıyafet ( Okul Forması veya Serbest Kıyafet ) tercihi velilerimizin görüşüne sunulmuştur. Okulumuzdaki öğrenci kılık ve kıyafet uygulamasının belirlenmesine yönelik yapılan veli anketinin sonucu aşağıda belirtilmiştir.

KAMBERLİ İLKOKULU/ORTAOKULU KILIK-KIYAFET UYGULAMASI ANKET SONUCU

Ankete Katılan

Tercih

Kılık ve Kıyafet Tercihi

Sonuç

Veli Sayısı

Yapmayan

Forma

Serbest

% 59

% 41

FORMA

Okulumuz velileri yapılan anket neticesi % 59 çoğunluk oranıyla okul formasına karar vermiştir. Bu nedenle okulumuz öğrenci kılık ve kıyafet komisyonu, 19.10.2016 tarihinde toplanarak öğrenci kılık ve kıyafet  uygulamasının belirlenmesine yönelik okulumuzda yapılan veli anketi sonuçlarını değerlendirerek aşağıdaki kararları almıştır.

1.       Okulumuz velilerinin çoğunluk kararına göre okul forması tercih edilmiştir.

2.       Anket sonucu velilerin forma tercihi 4 ( dört ) yıllık süre için geçerli olacaktır.

3.       Okul forması kararı 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle uygulanacaktır.

4.       Okulun belirlediği öğrenci kılık ve kıyafetleri alınacaktır.

5.       Velilerin çoğunluk tercihi okul forması kararına tüm öğrenciler ( 8. Sınıflar hariç ) uymakla yükümlüdür.

ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET UYGULAMA KOMİSYONU

Mehmet SÜRMELİOĞLU                     Murat DOĞRU                      Özlem ARIK

Okul Müdürü                                Müdür Yardımcısı                     Öğretmen

Sedef ATLAN                     Hasan AKKAYA               Hüseyin YILDIZ             Zeynep KARUL